Thursday

2010, NUH YEAH - Press the RESET

let's pray for happiness in this new year
let's start the whole new world
let's make a new journey
let's be a better person
let's create another happy-go-lucky 365 days
let's make lists of "my resolution in 2010"
=.=' budak-budak

Yay! HAPPY NEW YEAR~
let's keep all the memories in 2009 and keep it in the box
to those people who waited for me to be on lining as usual
-MIANHEA-
whole this week will be the busiest week :)
HAHA, just leave your comment in YM or in Phone
*haha, mcm artist pulak*

I'll be missed the year of 2009 as a third former
i wish i am PETER PAN
HAHA, ridiculous ~

THE END
PS:// do enjoy every minutes of this new year

I prefer music over silence when studying

as I walk, I can see people wearing headphone listening to the MP3s
*of course at hostel*
what can I say, music has become a part of life

I do some research about this
and the results are:
50/50

BUT, when it comes to study with music, the best way is to listen to music with no words, like classical, or even music that is familiar so that there is no longer thought involved. *Good news to the KOREANHOLIC, kan kan*. Studying this way with music keeps the focus on studying and not on the words or the beats of the music. It will turn becomes the background of studying and no longer in competition.

it's proven now that studying with music isn't a wrong habit.
but i do know how to use it
if we are studying some facts like History, PAI and BIO (NO MUSIC)
but when it comes to exercise or MATHS (YESSSSSSS)

Wednesday

coming soon

nak dengar cerita dulu-dulu tak?


CB
hanani, wahidah, amiratul, aishah


KAMI

farah, aainaa, nadhirah

Tuesday

Al-Fatihah

Eldaterra, after we received the most happiest news until we shed our tears
now, we received the most shocking news EVER, and we shed our tears
it is not a LIFE when there is no OBSTACLES :'(
but can we go through the OBSTACLES given strongly?
insyaALLAH, we can.

(picture:credit to syaza)
Allahyarhamah Siti Hajar Muhad Salleh
29th December 2009
3.00 AM

it is unbelievable that she's gone, forever
we acknowledged that He works in mysterious ways.

Hajar, a cheerful friend that I ever known in SSP
a brilliant and a bright person too,
and now, I've lost my birthday-mate forever :'|
You will be always situated in our minds
and you are always be part of my stories that I'll keep forever
you are always one of us, ELDATERRA.
Thanks for the great memories :'(

Eldaterra and SSPians, let's pray for her:
"Ya Allah, Kau tempatkan lah rakanku Siti Hajar Mohd Salleh
dalam kalangan orang-orang yang beriman. Amin~"
may your soul rest in peace.

Fun through out 2009

I've known them time-by-time, and I started liking them just with theirs first song :)

SONGS~~
Super Junior - "SORRY-SORRY"


Wonder Girls - "Nobody"

Girls Generation - "Gee"

Big Bang - "Lala"

2PM - "Again and again"

SS501 - "Love Like This"

Beast - "Bad Girl"

FT - Island - "Love Letter"

F(x) - "Chu"

Shinee - "Noona You're so Pretty"

MBLAQ - "Oh Yeah"


and yet there are Heroes through out this year too :)
and they are:
HEROES~~
Choi Si Won - Super Junior

TOP - Big Bang

Chansung - 2PM

Dong Woon - Beast

Minhwan - Ft-Island

Lee Joon - MBLAQ


and also not to forget MOVIES/DRAMA:
DRAMAS~~
BOYS OVER FLOWER

YOU'RE BEAUTIFUL

IRIS


lastly, variety shows and seriously i love to watch them :)
VARIETY SHOWS~~
2Days and 1Night

Let's Go! Dream Team Season 2

Invincible Youth - G7

and yes these songs, movies, dramas and shows, REALLY make my 365 days (minus 3 days)
and I'm waiting for 2010 eagerly!
Haha, 3 more days to say "GOODBYE" to 2009.

Saturday

deskmate of the year



gmbar ni pelik? Haha, orang dlm gmbar tu lagi pelik, HAHA
nama: siti mariani marzuki
siblings: 13 brothers
nickname: nenek

yea, 2009 kini makin smapai di akhir, mestilah kene ada award kannn :)
nah ambik kau, award DAESANG lagi .
percaya lah cakap aku, identiti dia ni mmg RAHSIA BESAR
and kata-kata dia mmg angan-angan belaka.
dia penah buat statement yang dia anak raja ssbuah negeri dari langit
aku kata mesti raja gopal, pastu dia akan ketawa xcukup nafas dia tu

penah juga dia cakap dia ada 13 orang abang, tapi aku xtau mula2
rupa-rupanya 13 tu Super Junior =.='
lepas tu kata dia ni anak tunggal lahhh.
&& cita2 dia nak jadi model, HAHA
dan pernah mmuji diri sndiri bhwa muka seiras Amber Chia =.=

bila berdeskmate mmg susah, cikgu slalu tertukar, aku mariani
yang mariani pulak maria, cikgu aszlina slalu igt kite orang ni nakal
sbb kteorang ske buat muka pelikkkk
nickname nenek kan, ada smpai satu ketika dia suruh stop pnggil dia nenek
reason dia: aku dh betul2 cepat lupa macam nenek
HAHA, jgn harap itu akan terjadi NENEK!

mse cuti pertengahan tahun aku mintak nombor nenek,
mse cuti bila call, tau spe angkat?
india mne ntah, SAH DITIPU =.='
anddddddddd baru2 haritu aku tnye lah IC dia, yg pertengahan dia tu pelik
aku tnye lah lahir kat mne, nenek jawab
"aku lahir kat Perak tapi ddk KL, so aku orang KL"
tnpa mmbuang masa, aku buat announcement kat kelas yang nenek orang Perak.
mne aku tahu, rupa-rupanya dia marah, Haha, sbb aku ckp dia
Perak-man dalam buku sejarah tu, Haha

masa hampir PMR, tiba-tiba dia nangis kat aku, cerita yang beliau risau kan ssuatu,
nak tahuuuu apa?
-masa UPSR dulu aku doa supaya biarlah aku 5A UPSR, kalau xdpt 8A PMR pun xpe-
kelakar kan, tapi alhamdulillah kau dpt gak 8A :)

cuba tgk, brpa kali fakta yg tidak dpt ditafsir?
ntah2 birthday tu pun salah, Haha.
THE END, thank you

deskmate 2009
*woah, nmpak xcypa kat blkng?*
nenek cool down weh, aku edit ni susah tau, appreciate sikit.
Haha.

how i met arina and syakira

*tiada gambar kelas*
SEKOLAH SERI PUTERI, CYBERJAYA (2007-2009)

yea yea, aku dipaksa dgn kerelaan untuk mmbuat post utk mereka berduaa :'(
kalau xbuat nnti, berdas-das percikan air-liur terpercik di muka.


maria ghazali [pkt 3R]
yeah, format masih serupa spt 'How i met Illya & atiqah'
hahah, the story begins..


syakira shamsuddin [kt 3R]
stiap kali jmpa syakira, msti nk bayangkan dia pakai costume Barney The Purple Dinosaur
xrase ke dia sesuai? Haha, tapi gmbar diatas, mmg serupa sejibik & xdinafikan lagi
Mcm Ugly Betty, Haha
orang kuat kelas 3RRRRR
HAHA, cypa & aku slalu cakap blkng kau, HAHA, kau slalu bising kat blakang waktu orang study
dhlah ada aura (meh lah bercakap ngn aku),
xpaham? dia ada aura menarik orngsoh tinggalkn kerja pastu borak ngn dia
last2 kerja terbengkalai :) HAHAHAHAHAHAH
last2 aku buat conclusion sndiri,
"Cypa, Syakira guna taktik kotor"
reason?
dia siap kan kerja dia cepat2, dh siap studyyyyyy, pastu ajak orang sembang,
HAHAHHAHAHAHHA, betulkannnnnnn?


arina sabri [kt 3T]
bila tgk dia je, msti aku gmbarkan dia ni Panda, kan kannn?
tapi xbermaksud comel, langggggggggggsssunnnggggg TIDAK :D
penggemar drama, masa 2008, aku pening ngn dia
suka sgt buat drama tnpa director dgn patty dpan aku
HAHA, stiap kali buat drama, reaction aku sma je. *hanya kau tahu*
HAHA, aku xpenah ckp dia TEMBAM, tapi aku slalu ckp, AKU XCAKAP APA2
tapi yang pasti itu mnggmbarkan apa yg dia fikir, HOHO
haih, berat hati nk tulis pasal arina, dh 2post pasal kau, TAU?
dah lah slalu berebut cikgu ridzuan ngn aku, HAHA

TAHUN 2009, MESYUARAT PIBG
sapa2 ingt? nk reveal ni :D
pelajar pelajar tingkatan 3 digemparkan dgn ura2
masa prep tu nnti ada SPOT-CHECK
& so, maria, nasha, wanie, fazu, anis afina, nathrah
yea, kami berenam masuk kat bilik air F2,
untuk $#$^&%&^(*)_(&^%$@@!$*&^_) *tahu apa?
yea, mse nak sorok kn tu, tgh kat important scene tu
ada junior masukkkk, cesttt, kantoiiii,
nathrah tutup pintu tu dgn ganas nye smpai akhirnya before nak keluar
baru perasan "PINTU xBOLEH BUKA!"
anis dh start nanges, nath kata dia xleh bernafas, nasha dh siap pegang batu kat toilet, wanie sibuk cari udara
haha, smbil redha tu, kteorang dok berangan masuk paper lah, bomba dtg lahhh
padahal yg dtg, pakcik camar anggerik & prince charming ssp,
HAHA, respon cikgu bila tau ada pelajar sendiri terperangkap dalam toilet
"awak pecahkan lah pintu tu"

ahhhah, last2 bila tombol dh dipecahkan, kteorang berenam keluar smbil menangis2
mcm baru lepas kene culik,
smua peluk syakira, Haha,
papepon, after tu, tmpat tu dh xjadi tmpat bersmbunyi lagi dh, HAHA.

btw, maafkan aku weh, yang red-note alaala Boys Over Flower tu kami yang buat :)
nak tau spe? aku, nani, cypa & nenek
aku - junpyo
nani - wobin
cypa - kibum
nenek - jihoo
haha, kan kteorang suka berimaginasi melampauu, Haha
cis, xtau pulak kau orang boleh detect :D
btw, tu plan utk Birthday Batch, mula-mula nk bagi satu batch
tapi kau orang dh ruined kan =.="
so, TAK JADIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIII dah.

how i met illya and atiqah


SEKOLAH KEBANGSAAN SEKSYEN 7, BANDAR BARU BANGI (2004-2006)
i went there when i was in standard 4

and i still remembered how i met these peoples .


maria ghazali [librarian]
the story begins...

atiqah saupi [prefects]
HOI, mse 2004 aku igt lagi aku bising dalam kelas, pastu atiqah catat nama aku bagi kat cikgu Amran
pastu cikgu Amran pulas telinga spe yg bising
aku pun kene jgk :'(
hahaaaaa, time tu first2 kenal atiqah, hahahahhahahaaaaaaa
bila 2006 kiteorang deskmate :D
dh lah pandai, setiap kali dpt result je msti aku nak ddk jauh2 ngn dia, hahahaha


illya zulkefli [prefect]
dia ni dengar je apa aku nk crita kat dia
petang2 pegi rumah illya, main ngn kucing GEMOK diaaaaa
comel sangattttttttttttttttttttttttt
klu ada apa2 projek kelas, rumah illya lah tmpat kteorang brkumpul, kankan!
masa darjah enam, jam dia menarik woah!

mse tahun UPSR dulu, waktu peperiksaan gerak gempur
sapa yg dpt result teruk kene turun kelas,
ah, mse tu jugak lah aku dpt 3A 2B, Cikgu Nora, soh spe dpt 3A 2B pegi ikut dia
aku xnak mula2, dh nk nanges dh, ada ke patut illya & atiqah soh snyap je
tapi xboleh, kene jgk, mula2 kene turun dari 6A- 6C
xke jauh tu, TAK MAHUUUUU!

lama kot aku nanges dpn Cikgu Nora, lepas tu cikgu
kata: xpe Maria masuk balik kelas 6A tapi kene tukar tmpat duduk
reason? Cikgu Nora kata, pagi-petang-siang-malam berkepit
kat skolah bertiga, tuiotion pon bertiga
mne nak concentrate, last-last kene ddk sblah Headboy - Hatta =.="

pape pon, aku rindu babeng nak main basikal petang2 ngn korang!
hahahah, xpe nnti masuk Universiti sama pulak kat UK. Haha

Thursday

Alhamdulillah I got 8As

ahhaha, alhamdulillah,
stelah slama bbrapa jam degupan jantung lajunya tidak terkira
kadar yg sungguh xnormal
masih lagi igt detik2 sblum hari ini tiba, hahahaaaaaa
oh, slepas ini saya maria syafiqah akan mnyebut perkataan bahasa melayu dgn lancar
smalam, tanpa makan apa2, terus tidur, sebegitu awal pada 10malam
apa nk kata, gelisah sangatttttttttttttttttttttttttttttt
stiap kali nk makan, rasa mual
percaya atau tidak, bila tidur je selang 10 minit, mesti terjaga
akhirnya terbangun pada pukul 2, bukak comp skjap
tgk farah waheeda arshad online
smua mnggmbarkan kecuakn masing2

BUZZ pada fawa*
maria: fawa kalau papepon berlaku kite still kawan eh
fawa: kau bengong ah kau, mestilah
hnya itulah yg aku pikir mse tu
hahaa, ntah pape kan kan

&& aku mngmbil keputusan utk tidak hadir ke skolah utk mngambil kputusan dek
prasaan bagai bomb yg bila2 je boleh pecah,
dari pukul 10.58 pagi asyik mendail nombor skolah,
hmmm, NOMBOR SIBUK
tunggu lah dgn ketidak-sabaran

mngmbil kputusan untuk mmbuat panggilan untuk assyfa
nasib baik dia cerdik dengn mnanyakan
"kau nk aku bagi phone ni kat cikgu x?"
dengan teragak-agak, aku stuju je

cikgu: hah, maria kenapa xdatang?
maria: alah cikgu, ayah kerja, ibu xdpt drive
cikgu: awak dh mimpi brapa kali dpt 7A?
maria: erk cikgu (cuak)
cikgu: tahniah awak dpt 8A
maria: wah cikgu terima kasihhhhhhh

tanpa mnunggu jam bersetik ke nombor sterusnya, berlari2 dpt kan ibu smbil mnjerit2
gaggaga, tapi meriah juga dengarnya diskolah
cypa kate cikgu2 mlompat mngalah kan anak murid, hahaa
alhamdulillah, itu sajalah yg dpt diungkapkan :)
terimakasih cikgu kerana tidak jemu2 mngajar kami, mmberi ilmu
terimakasih ibu & ayah kerana mmbimbing kami
terimakasih kawan kawan kerana xhabis mnjerit terpekik terlolong mngajar apa yg xpaham
usaha kami berbaloi juga

"ya Allah ya Tuhanku, kami bersyukur akan nikmat yang Engkau kurniakan, kami memohon agar Engkau jauhkan lah kami sejau-jauhnya daripada sikap riak dan takbur sebaliknya jadikanlah kami hamba yang sentiasa terus berusaha tanpa kenal erti putus asa.Amin"

Eldaterra, we've made it!

Wednesday

jantung berdegup pecah

yea, esok adalah hari yang dinanti-nantikan
dalam masa kurang 24 jam, mnyeksakan
makan tidak lalu,
tidak boleh di terangkan kondisinya skarang
kalian lihatlah di buletin di myspace, tajuk yg xlain xbukan mestilah:
-ELDATERRA PENTING
-PMR-CANDIDATE
-GOODLUCK ESOK
cukup-cukup mmbuatkan perut senak, tangan kiri kanan mmbeku sejuk, kepala digaru xgatal
oh xlupa pulak distatus masing-masing mnggmbarkan kecuakan mereka:
-GOODLUCK SEMUA PMR-CANDIDATE
-PRAYING & WISHING
-LESS THAN 24 HOURS
-PRAY FOR TOMORROW
-TOMORROW RESULT KELUAR
-AKU DH DELETE DAH
eh, ni xde kene mngena, *maaf
ah, jika makin dilihat, makin mmbuat darah gemuruh mngelegak
kata-kata makin tidak dpat dittutur

xkurang juga, menerima comment-comment yang mmberangsangkan juga mncuakkan:
ayuri: "kk maria, gudluck tmrw;) hope you get straight a's"
amir: "weh2 goodluck yeh! aku tau kau sure score"
k.diddy: "goodluck esok, i'll pray for you & your batch"
terima kasih diucapkan, kerana mmberi smangat begitu

rakan rakan lain juga cepat mnghilangkan diri bila di IM
dengan alasan:
-weh, aku nak out, tenangkan diri
-aku nak muntah
-aku takut
-weh, esok baju kurung kan?

haha, yea, marilah sama sama kita berdoa OK?
usaha dah, skrang hanya redha je :D
100% 8A insyaALLAH, AMIN--